ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt jätteras för Sahlin

TT · 8 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

På onsdagen störtade Mona Sahlin ännu en lång sträcka utför förtroendebacken. I dag åtnjuter Fredrik Reinfeldt mer än dubbelt så stort förtroende som S-ledaren i väljarkåren. Det visar Aftonbladets senaste mätning.

Sahlin rasar med 9 procentenheter och bara 27 procent av svenskarna har stort eller mycket stort förtroende för henne. Siffran för statsministern är 60 procent, en ökning med 6 procentenheter.

Bara för Lars Ohly har väljarna mindre förtroende än för Sahlin. V-ledaren hamnar i botten och får 20 procent, också det ett ras med fem procentenheter. Däremot går det bättre för de gröna språkrören. De ökar till och med sitt förtroendekapital med en procentenhet till 36 procent och ligger därmed tvåa bland partiledarna.

Men för resten av dessa går det alltså utför. Maud Olofsson backar med 5 procentenheter till 34, Jan Björklund med 1 till 29 och Göran Hägglund med lika mycket till 28 procent.Sifo, som genomför mätningarna, telefonintervjuade mellan den 31 mars och den 6 april, det vill säga mitt under AMF-debatten, 972 svenskar över 18 år om deras förtroende för partiledarna.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro