ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

NYTT JOBB: Eventare

Stockholm Ann Hagman · 21 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ARTIKEL: Eventare är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden just nu. Samtidigt räknar man att de goda utsikterna att få jobb inom eventbranschen kommer att bestå de närmaste åren. Majoriteten av eleverna på Studiums eventutbildning i Göteborg får anställning. Av de 28 studenter som gick ut i juni har 27 fått jobb. Vissa av dem har startat egna företag, men de flesta har fått anställningar. Därmed överträffas målet att 80 procent av eleverna ska få jobb efter avslutad utbildning. Det är ett av kriterierna att få statliga medel till att ge en kvalificerad yrkesutbildning, förkortad KY. Studium, som startade eventutbildning den 2002, kommer att ge den åtminstone till 2008. Och intresset för utbildningen är fortfarande stort. – Bland de flera hundra nya sökande ska vi nu välja 30 studenter inför nästa start av utbildningen i september. Många av dem är från Göteborg och Västsverige men det finns även en del sökande från Stockholm, eller från Skåne, säger rektor Karin Lyth på Studium i Göteborg. I grunden ger eventutbildningen kunskaper för arbete med utveckling, projektledning och produktion inom upplevelseindustrin. Anna Ek var färdig med eventutbildningen i juni och strax därpå fick hon en projektanställning på SKF i Göteborg. – Jag jobbar med förberedelserna för 100-års jubileumsfirande på SKF nästa år. Det kommer att bli ett stort evenemang, säger Anna Ek. Tidigare har hon jobbat med bland annat musik och teater inom Entertainment i Spanien. – Det var verkligen värt att satsa på den här utbildningen eftersom man får goda kunskaper kring projektledning och produktion inom event marketing. På det sättet får man en bred bild av branschen, säger Anna Ek. Event marketings arbetsområde omfattar alla marknadsföringsformer som huvudsakligen handlar om kommunikation, fysiska upplevelser och möten mellan människor. Ivica Celikovic

FAKTA: "Så blir man eventare" Eventubildningen i Göteborg är en tvåårig kvalificerad yrkesutbildning (KY). Teori varvas med praktik och en tredjedel av utbildningen är företagsförlagd. Som särskild behörighet krävs två års yrkeserfarenhet från servicenäringen och/eller från kreativ och skapande verksamhet.

Liknande varianter av eventutbildning anordnas även på andra orter. Till exempel i Nyköping, med särskilt inriktning mot musik, eller i Västerås med inriktning mot affärsturism. I Åre finns en eventudbildning i fjällmiljö.

Event marketing och event är en växande bransch med ett ständigt ökat behov av projektledare med utvecklande och inspirerande idéer. Detta har lett till en större efterfrågan på kompetent arbetskraft.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro