ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt misstänkt sabotage vid telemast i Västra Götaland

JENNI KARLSSON · 20 Maj 2016
Uppdaterad 20 Maj 2016
En mast föll i Borås tidigare i veckan. Senare kom det också fram att kablar hittats avklippta vid en annan mast i samma kommun. Nu har det fällts ännu en mast i Falköping.

En mast föll i Borås tidigare i veckan. Senare kom det också fram att kablar hittats avklippta vid en annan mast i samma kommun. Nu har det fällts ännu en mast i Falköping. Foto: TT/Adam Ihse


Ännu en telemast kan ha blivit utsatt för sabotage i Västergötland. Denna gång i trakterna kring Falköping, uppger Sveriges Radio P4 Skaraborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Under torsdagen upptäcktes att någon har befunnit sig på ett 42 meter högt vattentorn i Stenstorp i Falköpings kommun. Där har även en tre meter hög mast fällts, rapporterar P4 Skaraborg.

– Det sitter flera master uppe på vattentornet och en av dem var vält och hängde ut över räcket, säger Patrick Nohlgren, samhällsbyggnadschef i Falköpings kommun, till P4 Skaraborg.

►LÄS MER: Ännu ett sabotage vid mast – kabel avklippt

Han säger att det inte är särskilt troligt att mastens fästen ska ha lossnat av sig själva. Dock är han inte säker på hur någon ska ha tagit sig upp dit.

– Vattentornet är larmat och inget larm har löst ut och det finns ingen åverkan på dörrar, säger Patrick Nohlgren till P4 Skaraborg.

Enligt Falköpings kommun är händelsen polisanmäld och vattentornet är nu avspärrat. Länsstyrelsen i Västa Götaland kallar nu till ett möte med flera berörda myndigheter med anledning av senaste tidens händelser med sabotage mot olika master i Västra Götaland.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro