ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt projekt ska ge fler bostadsrätter i ytterförorterna

Christoffer Röstlund Jonsson · 6 Okt 2011
Uppdaterad 6 Okt 2011

Information om hur hyresrätter kan ombildas upprör i förorterna. Hyresgästföreningen: Det är kvalificerat tokfel att säga att det behövs.

klar

Artikellänk är kopierad

Ombildningskonsult Torsten Kai-Larsen under ett  informationsmöte i Bagarmossen.
Ombildningskonsult Torsten Kai-Larsen under ett informationsmöte i Bagarmossen.

Nödvändig information ­eller försök att chockstarta en ombildningsvåg? Meningarna går i sär kring BildaBostad-projektets satsning i ytterförort. Broschyrer har skickats ut och det hålls möten om hur processen från hyres- till bostadsrätt går till. – Få i miljonprogrammen bildar förening. Så det här är viktigt. Alla ska ha kunskap så att de kan bestämma själva, säger Joakim Larsson (M), äldre- och ytterstadsborgarråd. En anledning till de få ombildningarna i ytterförort ­säger Larsson är att den svenska formen av ägande ”inte lockar folk från andra kulturer”. – Skitsnack, kontrar Hyresgästföreningens Terje Gunnarsson. Larsson vänder kappan efter vinden. Förr hette det att de som kommer utifrån är vana att äga. Enligt honom är det här en politiskt motiverad kampanj då intresset minskat på grund av den tuffa ekonomin. – Jag var i Rågsved nyss. Där var folk oerhört upprörda – ”ska det börja nu igen, får vi aldrig vara i fred?”. Det är kvalificerat tokfel att säga att det här behövs. Det finns inte en hyresgäst som inte vet allt det här.

klar

Artikellänk är kopierad

Christoffer Röstlund Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro