ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt rekord: Så mycket handlade svenskarna för i juni

Filip Häggberg · 31 Jul 2017
Uppdaterad 31 Jul 2017
Den dagliga varuhandeln ökade med 1,7 procent.

Den dagliga varuhandeln ökade med 1,7 procent. Foto: Shutterstock/IBL


Detaljhandeln i juni ökade med 3,5 jämfört med samma månad förra året. Svenskarna handlade för 70 miljarder kronor, rapporterar Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

De 70 miljarder kronorna gör juni till den bästa försäljningsmånaden under årets första halvår. Siffrorna kommer från SCB och HUI Research, rapporterar Aftonbladet.

Den dagliga varuhandeln ökade med 1,7 procent jämfört med juni förra året. Där ingår främst livsmedel.

– Vi har haft en bra midsommar och semesterförsäljning. Efter midsommar har vi också haft ett högre snittkvitto i butikerna för då handlar vi dyrare. Sedan får vi inte glömma bort att dagligvaruhandeln är det enda som visar upp inflation, där priserna höjs, säger Andreas Svensson, detaljhandelsanalytiker på HUI Research, till Aftonbladet.

Varor som vi handlar mer sällan, sällanköpshandeln, där bland annat möbler och byggprodukter ingår, ökade med 4,9 procent. Där är det inte prishöjningar som ligger bakom, utan människor har helt enkelt handlat mer. Reapriser är en orsak till det, enligt Andreas Svensson.

Försäljningsuppgången kommer inte att fortsätta i den här takten resten av året, spår HUI Research.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro