ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt sexbrev till förskola i Göteborg

Tobias Andersson Åkerblom · 26 Aug 2014
Uppdaterad 26 Aug 2014
Metro har skrivit om sexbreven tidigare, den 9 januari 2013 och den 7 september 2012. 

Metro har skrivit om sexbreven tidigare, den 9 januari 2013 och den 7 september 2012.  Foto: TT


Efter mer än ett års tystnad har en förskola i västra Göteborg återigen fått grova sexbrev skickade till sig. Polisen utreder olaga hot mot grupp.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare rapporteratom de grova sexbreven som under sensommaren, hösten och vintern 2012 skickades till förskolor i västra Göteborg. Sedan dess har det varit tyst om dem.

Förra veckan damp ett nytt brev ned hos en av förskolorna i stadsdelen.

– Det är en skola som på samma sätt som under 2012 har drabbats av ett liknande brev, säger kriminalkommissarie Anders Sandholm, som leder utredningen.

Eftersom de har liknande innehåll utesluter han inte att det finns en koppling till de tidigare breven, men det får utredningen visa, menar han. När de första breven kom uttalade polisen sig om att de var skrivna som noveller, och åtminstone två av dem som en följetong. Åtminstone fyra förskolor tog då emot breven, som inte var poststämplade.

– Skolan är informerad och har gått ut med information till berörda föräldrar som har sina barn där, och även till övriga skolor i området.

Polisen rubricerar ärendet som olaga hot mot grupp, men vill inte kommentera vilka säkerhetsåtgärder som nu vidtas. Tidigare har breven bland annat lett till kameraövervakning och att vaktbolag har hyrts in.

– Det går jag inte in på vad vi gör där, men vi har en dialog med kommunen och skolan, säger Anders Sandholm.

Metro söker förskolechefen, som inte är tillgänglig under förmiddagen.  

LÄS MER:

Föräldrar oroliga efter nya sexbrev till förskolor

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro