ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt snabbtåg mellan Göteborg-Malmö

Johan Nylander · 22 Mar 2013
Uppdaterad 22 Mar 2013

klar

Artikellänk är kopierad

SJ planerar att sätta in nya snabbtåg på Västkustbanen, rapporterar Göteborgs-Posten. Men det är oklart om det finns plats på Göteborgs central och utrymme på rälsen.

Från och med december vill SJ sätta i det nya snabbtåget SJ 3000 med sju turer om dagen – en varannan timma – i varje riktning mellan landets andra och tredje största städer.

Det är just turtätheten som ska få satsningen att fungera.

– Skall vi locka resenärerna räcker det inte med komfort och snabbhet, vi måste kunna erbjuda tillräckligt många avgångar, säger Christer Fritzson, vd för SJ sedan i november, till GP. Det får inte bli för lång väntan på nästa tåg.

SJ ska nu ansöka om tågläge hos Trafikverket. Men flera problem kvarstår, bland annat att det redan är fullt på Göteborgs central och att det kan bli svårt att pressa in ytterligare tåg på stationen.

– Får vi inte hyfsade tider på Västkustbanan, som fortfarande är enkelspårig på flera sträckor, och får vi inte plats på Göteborg C är det bara att kasta in handduken, säger Christer Fritzson till GP.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro