ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt snökaos i Stockholm – stora problem i trafiken

Gustaf Eriksson · 8 Jan 2013
Uppdaterad 9 Jan 2013

Foto: Peter Rydström


Morgonens kraftiga snöfall orsakade kaos i morgonrusningen i Stockholm. Bussar runtom i staden drogs med stora förseningar och flera olyckor inträffade. På Roslagsbanan rammades en personbil av ett tåg.

klar

Artikellänk är kopierad

Det kraftiga snöfallet orsakade stora problem för busstrafiken i Stockholm. I Årsta kilades två bussar fast mot varandra.
Det kraftiga snöfallet orsakade stora problem för busstrafiken i Stockholm. I Årsta kilades två bussar fast mot varandra.Foto: Scoopshot/Jenny Lindblom

Snön vräkte ned över Stockholm på tisdagsmorgonen, och det orsakade stora problem i morgontrafiken. Runtom i staden blev bussarna kraftigt försenade. 

SL flaggade för att bussarna i både innerstan och söderort var försenade i upp till 20 minuter. Även i Haninge, Järfälla, Nacka, Lidingö, Tyresö och Märsta ställede snön till stora problem för bussarna. 

Men det snöade längre bort från stan också. Bland annat i Södertälje, Norrtälje och Nynäshamn rapporterades om oregelbunden trafik och förseningar. Snön orsakade flera olyckor på vägarna. Totalt inrapporterades ett 40-tal trafikolyckor i Stockholmsområdet. På Arlanda krockade en terminalbuss med en plogbil strax före klockan 06 i morse, rapporterar TT. Tio personer fanns ombord på bussen. Tre personer fick föras till sjukhus efter olyckan.  Vid 07.40-tiden krockade en personbil med en lastbil vid Liljeholmen. En person fördes till sjukhus med lindriga skador. I Högdalen kolliderade två personbilar, det är oklart om någon har skadats.  Strax före klockan 09 blev en personbil påkörd av ett tåg på Roslagsbanan vid Djursholm. Föraren uppges ha klivit ur bilen innan krocken. – Först tutade tågföraren som fanken, sedan bromsade vi in kraftigt två gånger, säger Metro-medarbetaren Peter Rydström som var en av passagerarna på tåget. Vid 09:30 stod tåget fortfarande stilla på spåret.  – De håller på att dra bort bilen. Vi får se om vi kan fortsätta eller om vi kommer att bli evakuerade, säger Peter Rydström. Det dröjde till 10-tiden innan bärgare forslade bort bilen så tåget kunde fortsätta, drygt en timme försenat. Varför bilen befann sig på spåret är i nuläget oklart. 

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro