ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt snöoväder drar in över Sverige

TT/Metro · 5 Dec 2012
Uppdaterad 5 Dec 2012

Foto: Lotta Bergseth


Väderkaoset fortsätter under onsdagseftermiddagen. SMHI har utfärdat en klass 2-varning. SJ uppmanar sina kunder att inte åka med dem. Minst två dödsfall har rapporterats i vägkaoset.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth

SJ har brottats med stora problem under onsdagen. Nu uppmanar SJ resenärerna att inte åka med dem. 

"Hej. På grund av rådande väderlek så föreligger stora störningar i tågtrafiken. Med hänvisning till detta så vill vi råda till att inte resa med tåg idag i den mån man kan"

Så stod det i ett sms som skickades ut till SJ-resenärer under eftermiddagen. Polisen uppmanar också personer som inte har viktiga åtaganden att stanna hemma.

"Ge er inte ut i dag om ni inte måste", skriver Polisen i sin live-twitterfeed, som bara är igång vid speciella tillfällen.  På Arlanda flygplats är de flesta flyg inställda. Trots flygplatskoncernen Swedavias uppmaning att stanna hemma väller resenärer in till flygplatsen, rapporterar TT. Många börjar nu göra sig i ordning att övernatta på flygplatsgolvet, i stället för att riskera att inte komma till flygplatsen senare. Vädret har också orsakat flera trafikolyckor.  En 57-årig man hittades i dag död efter en trafikolycka väster om Sundsvall. En bilist slog larm om att en bil kört av länsväg 320 i närheten av Holm och krockat med ett träd. När räddningstjänst kom dit fann personalen den livlöse föraren inne i bilvraket, rapporterar lokala medier på nätet.

Vinterväder råder i området, men myndigheter kan ännu inte ge något närmare besked om varför mannen avled eller hur olyckan gått till. Det är heller inte känt exakt när den inträffade. Den omkomne var bosatt i Uppsala län.

En dödsolycka rapporteras också från trakterna mellan Vedum och Herrljunga i Västergötland. En kvinna i 30-årsåldern har avlidit sedan hon kört av vägen.– Det är visserligen snöigt på platsen, men vi vet inget om orsakerna till olyckan eftersom det inte finns några vittnen, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Vid 09-tiden körde en buss av väg 213 och hamnat i diket väster om Loftahammar, norr om Västervik. Det rör sig om en skolbuss, skriver Västerviks-Tidningen. 

Ingen i bussen skadades, rapporterar Västerviks-Tidningen. Den blev liggande i en 20-graders vinkel och de högstadieelever som fanns i bussen blev först instängda. Räddningstjänsten skottade fram bussen, som var på väg från Loftahammar till Åbyskolan i Gamleby.

Posten varnar i ett pressmeddelande för att i delar av Stockholms län, Uppland och Södermanland blir det ingen postutdelning i dag, på grund av det kraftiga snöovädret.

Lågtrycket har sitt centrum väster om Gotland och rör sig sakta norrut. Till kvällen kommer vinden att mojna och det blir också minskad intensitet i snöandet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT/Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro