ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt trafikkaos väntas efter snöstorm

Metro · 4 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012

Foto: Scanpix


Flera decimeter snö väntas. Friska vindar kan ge kraftiga drivor.

klar

Artikellänk är kopierad

Stora problem i trafiken väntas på onsdagen när ett mycket kraftig snöfall sveper över Stockholmstrakten. Upp till 30 centimeter nysnö väntas under dygnet och SMHI utfördade igår en klass 2-varning för området.

Snöandet i Stockholm började på redan tisdagseftermiddagen. Det väntas tillta under natten och avta först på onsdag eftermiddag. – Det är risk för att det blir 20-30 centimeter snö i Stockholmstrakten. Dessutom väntas frisk vind, vilket ger risk för kraftig drivbildning, säger Anna Hagenblad, meteorolog på SMHI.

Temperaturen väntas stiga något under onsdagen, till 1-5 minusgrader i östra Svealand. Det kyliga vädret, med temperaturer under noll, kommer att fortsätta över nästa vecka, enligt SMHI.

SL sätter idag in extra resurser vid garage och ramper för att få ut bussarna i trafiken. Extra personal sätts också in för trafikledning och information till resenärerna. – Det är busstrafiken som drabbas mest av snöfallet. Vi är beroende av att samarbetet med väghållaren och snöröjarna fungerar, säger John Sjöstrand på SL:s presstjänst. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro