ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nytt trick för att stjäla mobiler på uteserveringar

Karolina Skoglund · 5 Apr 2013
Uppdaterad 8 Apr 2013
Nytt trick för att stjäla mobiler på uteserveringar Hanna Lagerqvist är en av dem som drabbats av de fräcka stölderna på uteserveringar i Stocholm.

Nytt trick för att stjäla mobiler på uteserveringar Hanna Lagerqvist är en av dem som drabbats av de fräcka stölderna på uteserveringar i Stocholm. Foto: Lotta Bergseth


Polisen varnar nu för en stöldvåg av mobiltelefoner i city. Tjuvarna har kommit på ett nytt, fram-gångsrikt tillväga-gångssätt som befaras användas flitigt i samband med uteserveringssäsongen.

klar

Artikellänk är kopierad

Bara under den här veckan har ett 30-tal restaurangbesökare i city blivit av med sina mobiltelefoner. 

Allt som krävs för att tjuvarna ska lyckas är att offret placerat sin mobiltelefon på bordet – och en tidning. 

– Tjuvarna går fram och försöker prata med offret. Samtidigt lägger de en tidning eller liknande över mobiltelefonen. När de går därifrån tar de med sig både tidningen och mobilen. Vissa har låtsats att de säljer tidningen Situation Stockholm, säger Gunnar Thun på citypolisen. 

Han befarar att det finns betydligt fler fall än de som anmälts till citypolisen, eftersom det inte innefattar stölder som skett på Östermalm, Södermalm eller på Kungsholmen. 

– Vi tror också att det kommer att bli värre ju fler som sätter sig på uteserveringar. Nu har tjuvarna varit tvungna att ta sig inomhus i vissa fall. 

Hanna Lagerqvist är en av dem som drabbats av de fräcka stölderna. Det var i måndags när hon satt på en uteservering i Gamla stan. 

– Då låtsades tjuven att han var en tiggare och lade fram ett papper med en text på. Det stod någonting om att han ville ha pengar. När han gick var mobilen försvunnen, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro