ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Nytt värmerekord i april – över hela världen

Anna Åslund · 16 Maj 2016
Uppdaterad 16 Maj 2016

April 2016 var den varmaste aprilmånaden som hittills uppmätts globalt enligt Nasa. Nu talar mycket för att 2016 blir det varmaste året som någonsin uppmätts.

klar

Artikellänk är kopierad

Värmen har slagit nya rekord sju månader i sträck.
Värmen har slagit nya rekord sju månader i sträck.

Under april månad fick svenskarna sin beskärda del av regn, men det har inte bara varit kallt runt om i världen. De senaste månaderna har värmerekorden avlöst varandra. Tre månader i rad har temperaturerna som uppmäts brutit mot alla tidigare rekord, rapporterar den amerikanska rymndmyndigheten Nasa

Sju månader i rad har temperaturen legat på minst en grad varmare än vad den genomsnittligen gör och redan i februari började forskare varna för en ”nödsituation för klimatet”. 

Allt talar nu för att 2016 kommer att bli det varmaste året som någonsin uppmätts.

Höga temperaturer har varit genomgående för hela världen, men det även funnits några platser som varit kyligare. I södra Sydamerika och delar av Kanada har temperaturer under den genomsnittliga temperaturerna uppmätts. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro