ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nyttiga recept från växtriket

Sofia  SJöström · 16 Nov 2014
Uppdaterad 17 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Havremjölk kokosfett och avokado är bra alternativ, tipsar Metros hälso-  och träningsexpert.
Havremjölk kokosfett och avokado är bra alternativ, tipsar Metros hälso-  och träningsexpert.Foto: TT

De senaste åren har fler och fler upptäckt hälsofördelar med att minska sitt intag av mjölkprodukter. Metros hälso- och träningsredaktör tipsar om fem alternativ till mjölken. 

Att det är bra att äta varierat vet de flesta. Men hur gör man då? Som svensk är mjölken en stor grundpelare i vår mathållning. Detta gör att många känner sig handfallna när det kommer till att laga mat utan mjölkprodukter. För att hjälpa dig på vägen tipsar Metros ­hälso- & träningsredaktör ”PT-Fia” om fem naturligt mjölkfria livsmedel att utgå från – och variera med.

• Kokosmjölk. Gör sig bra som bas i grytor, smoothies och blir god glass tillsammans med frysta bär och exempelvis vaniljpulver.

• Tomater. Är en bra stomme i soppor, salsa, som sås och finns i många olika format. Testa krossade, soltorkade, passerade eller färska.

• Avokado. Är en bra bas i  smoothies, förstärker salladen och blir ljuvlig i desserter. Prova även att göra chokladmousse på avokado.

• Nötter. Att göra nötmjölk, nötkräm eller nötsmör öppnar upp för nya varianter. Testa att använda dem som sås, till gröten, på fruktsalladen eller till maten.

• Kokosolja ger bland annat god smak till raw food-bollarna, fungerar fint att steka i och förgyller din smoothie med sina goda fettsyror.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia  SJöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro