ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oasis är historia hävdar Beady Eye

Christina Lucas/TT Spektra · 22 Feb 2011
Uppdaterad 22 Feb 2011
Beady Eye är Gem Archer, Gary Sharrock, Andy Bell och Liam Gallagher. Alla medlemmarna har tidigare varit med i Oasis. När intervjuer inför debutalbumet är över åker de ut på turné och hoppas komma till Sverige i år.

Beady Eye är Gem Archer, Gary Sharrock, Andy Bell och Liam Gallagher. Alla medlemmarna har tidigare varit med i Oasis. När intervjuer inför debutalbumet är över åker de ut på turné och hoppas komma till Sverige i år. Foto: Cosmos


Liam Gallagher släpper sitt debutalbum med nya gruppen Beady Eye. Samtliga medlemmar har tidigare varit med i Oasis. Vi spelar inte Oasislåtar”

klar

Artikellänk är kopierad

Liam Gallagher har inga planer på att försonas med sin bror Noel. – Inte i dag, inte i morgon och inte nästa vecka. Det sker när det sker, säger Gallagher i en intervju. Det tog bara två veckor efter Oasis splittring 2009 innan Liam Gallagher, Gem Archer, Andy Bell och Chris Sharrock hade hittat tillbaka till studion igen. Den 28 februari släpps nya bandet Beady Eyes debutalbum ”Different gear, still speeding”. – Saker har förändrats men vi fortsätter att göra bra musik, att vara ett band, säger Liam Gallagher som en förklaring till albumtiteln. Men de har inte haft för avsikt att skriva Oasislåtar. – Vi spelar inte Oasis-låtar. Oasis är slut, säger Andy Bell och de andra nickar instämmande. Men, konstaterar de samtidigt, det är inte så konstigt att en del låter som Oasis. – För att inte låta som Oasis eller Beatles måste vi göra en reggaeskiva, kommenterar Liam Gallagher. Gallagher fyller 40 nästa år, de andra har redan passerat 40-strecket. Gallagher säger att han aldrig mått dåligt över att bli äldre. – Om jag ser tillbaka på när jag var 19–20 så var jag en värdelös liten gnällig skit. Åt helvete med den ungjäveln. Skivbolaget har varnat för att Gallagher inte kommer att svara på frågor om bråken med brorsan Noel. Och om de kommer att försonas. – Det är ingen stor grej. Jag vill tro att det kommer att ske så småningom. Livet är för kort, säger Gallagher. Med Beady Eye har Gallagher tagit steget tillbaka att skriva låttexter igen. – Jag önskar ibland att jag kunde skriva om all den skit jag varit med om. Men det har folk redan hört allt om, säger han. – För stora ord kan förstöra en låttext, och en bra låttext kan dra ner en bra låt, tillägger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Christina Lucas/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro