ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obama gör tv-serie om Trump-kritisk bok – ska visas på Netflix

Alexandra Andersson · 3 Nov 2018
Uppdaterad 3 Nov 2018
Paret Obama driver produktionsbolaget "Higher Ground".

Paret Obama driver produktionsbolaget "Higher Ground". Foto: TT


Paret Obamas produktionsbolag har köpt rättigheterna till den Trump-kritiska boken “The Fifth Risk. Innehållet väntas nu bli en serie på Netflix.

klar

Artikellänk är kopierad

USA:s förre president Barack Obamas produktionsbolag har köpt rättigheterna till Michael Lewis bok “The Fifth Risk” – för att göra en tv-serie av innehållet, skriver The New York Times.

Boken, som släpptes i oktober i år, skildrar bland annat Donald Trumps ovilja till att förstå regeringens grundläggande struktur – något som enligt författaren har resulterat i att många departement är underbemannade eller styrs av anställda som saknar rätt kompetens.

Författaren: ”Obama delar ansvaret”

Det var i maj som Obamas produktionsbolag ”Higher Ground”, som han driver tillsammans med sin fru Michelle Obama, tecknade ett avtal med Netflix för kunna göra både serier och dokumentärer till streamingtjänsten.

Paret har tidigare sagt att tanken med avtalet inte är att föra en anti-Trumpkampanj.

LÄS MER
Paret Obama har tecknat avtal med Netflix

Att “The Fifth Risk” blir en Netflix-serie avslöjade författaren själv i en amerikanska podcast med nyhetsankaret Katie Couric. I intervjun säger Michael Lewis att Obama delar ett ansvar för regeringens ineffektivitet och att den förra presidenten inte gjorde tillräckligt för att lösa de problem som skildras i boken.

– Trump är ett symptom, inte bara en orsak. Vi väljer inte någon så ignorant och vårdslös om vi inte redan har kommit till en punkt där vi misskrediterar och missförstår det som han är ledare för, säger han i podcasten.

Inte fokus på Trump

Enligt en talesperson för produktionsbolaget ska projektet fokusera på de lärdomar som samhället kan lära sig av boken – inte på Donald Trump som person. Serien beskrivs som “humoristisk skildring av de federala myndigheternas relativt okända arbetssätt”.

Netflix har avstått från att kommentera.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro