ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obama laddar med middag

TT · 6 Nov 2012
Uppdaterad 6 Nov 2012

Foto: Carolyn Kaster/AP Photo


klar

Artikellänk är kopierad

Smärre trafikkaos råder i delar av Chicago eftersom presidenten är i stan.

På det Hyatt-hotell som ligger nära valvakan hämtar medier och kampanjarbetare ackrediteringar. Plötsligt fylls lobbyn av ett hundratal Secret Service-agenter som sannolikt ska arbeta med att säkra lokalen under kvällen.

Kvarteren närmast runt presidentens hus är avspärrade, vägarna är blockerade och ett stort antal polisbilar finns i området. Men TT får en skymt av det stora röda tegelhuset med vita detaljer.

Enligt ett pressmeddelande från Obama-kampanjen ska familjen äta middag där i kväll innan de åker till valvakan som hålls på konventcentret McCormick Place i södra Chicago, inte långt därifrån.

Några gator bort passerar TT Barack Obamas favoritcafé Valois, som stoltserar med egen meny med presidentens favoriträtter. Högst på listan är New York-stek med ägg på toast. Det är ganska glest med gäster men några stammisar fikar eller äter lunch. De flesta pratar politik.

– Jag har röstat i dag på president Obama, säger pensionären Georgia White. – Han vet hur han ska hantera folk och han är älskad av sitt land.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro