ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obama lät bara kvinnliga reportrar ställa frågor på presskonferens

Åsa Larsson · 21 Dec 2014
Uppdaterad 21 Dec 2014
Frågorna gick till åtta kvinnliga reportrar i Vita husets presskår.

Frågorna gick till åtta kvinnliga reportrar i Vita husets presskår. Foto: Skärmdump/Twitter/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Under den sista presskonferensen innan jul i Vita huset gjorde USA:s president Barack Obama något ovanligt – han lät bara de kvinnliga reportrarna komma till tals.

Det är vanligen en stillsam tillställning, den här årliga avslutningspresskonferensen och den sista innan presidenten reser till Hawaii för julledighet. Men den här gången blev det fart på tyckarna och twittrarna – presidenten valde att ställa sina frågor uteslutande till de kvinnliga medlemmarna av Vita husets presskår. En historisk händelse, då detta aldrig hänt tidigare, skriver sajten Policymic.

Vita husets pressekreterare Josh Earnest bekräftade att Obamas riktade frågor var ett medvetet val och att man ville lyfta fram det faktum att det finns många kvinnor som jobbar med att täcka politiska nyheter.

Reaktionerna på Twitter var blandade, men de flesta positiva. David Corn, redaktör på Mother Jones, skojade att den konservativa tv-kanalen Fox news nu kommer att rapportera om Obamas krig mot män i en blinkning till kanalens intresse för något man benämnt "kriget mot julen".

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro