ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obama leder i Florida

TT, Metro.se · 6 Nov 2012
Uppdaterad 6 Nov 2012
Obama leder i nyckelstaten Florida

Obama leder i nyckelstaten Florida


De två presidentkandidaterna laddar upp inför valnatten på helt olika sätt. Romney kampanjar in i det sista - Obama spelar basket. På eftermiddagen svensk tid kom chocksiffror från Flordia.

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt Romney fortsätter att kampanja på valdagen. Efter att ha röstat i sin hemstad Belmont i Massachusetts hastar han i dag i väg till Pennsylvania och Ohio för att valtala. Sedan drar han sig tillbaka till Boston i Massachusetts, där Republikanerna har sin valvaka.

Men Barack Obama håller inga valmöten i dag, han spelar basket. Enligt amerikanska medier är presidenten aningen vidskeplig, han har spelat basket på valdagen vid alla viktiga val och tror att det betyder tur. En påtagligt rörd Obama höll sitt sista valtal sent i går kväll inför 20 000 människor i Iowa. Obama och hans familj har nu återvänt till hemstaden Chicago i Illinois där Demokraterna håller sin valvaka.  

Vicepresident Joe Biden blev den första av kandidaterna att rösta i dag när han lade sin röst i delstaten Delaware. Mitt Romneys parhäst Paul Ryan kommer att rösta i Wisconsin.

Romney röstar som nämnts i Belmont, Massachusetts.

Obama förtidsröstade redan för två veckor sedan i sin hemstad Chicago och blev därmed första president att rösta före själva valdagen.

– Jag känner mig optimistisk, men bara försiktigt optimistisk. Innan folk verkligen dyker upp och röstar, är allt bara spekulation, sade Obama under ett tv-framträdande i Steve Harvey Morning Show.

Han väntas göra ett dussintals tv-framträdanden från hemstaden Chicago under valdagen.

På eftermiddagen svensk tid berättade Miami Herald att så många som 4 miljoner röstat i förtid. Det är nästan 40 procent av de röstberättigade i staten. Barack Obama har i nuläget ett försprång med 167 000 röster.  Florida är en av valets viktigaste nyckelstater. Experter har sagt att den som vinner Florida kommer att ta hem hela valet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT, Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro