ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obama om Clinton: ingen har varit mer kvalificerad för presidentjobbet

Hugo Ewald · 28 Jul 2016
Uppdaterad 28 Jul 2016
Enligt Obama kollar resten av världen med förvånade ögon på presidentvalet.

Enligt Obama kollar resten av världen med förvånade ögon på presidentvalet. Foto: Carolyn Kaster/AP/TT


Under den tredje dagen av Demokraternas konvent talade USA:s president Barack Obama. I sitt tal lyfte han fram presidentkandidaten Hillary Clinton som enligt honom är den mest kvalificerade presidentkandidaten någonsin. Presidenten menade också att det enda Donald Trump har att erbjuda är slogans och rädsla.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen höll Demokraterna i USA:s den tredje dagen av sitt konvent som tidigare kom att välja före detta utrikesministern Hillary Clinton som sin presidentkandidat i valet den 8 november.

Under den tredje dagen talade bland annat USA:s nuvarande president Barack Obama som i sitt tal lyfte fram Clinton som den enligt honom mest kvalificerade presidentkandidaten någonsin. Han berömde Clinton för hennes "otroliga arbetsmoral", intelligens och beslutsförmåga.► LÄS MER: Sanders försökte ena demokraterna mot Trump

– Det har aldrig funnits en man eller kvinna – inte jag, inte Bill [Clinton] – som varit mer kvalificerad att bli USA:s president, sa Obama.

Obama valde också att attackera Republikanernas presidentkandidat Donald Trump, som enligt Obama inte hade mer att erbjuda än "slogans och rädsla". Enligt Obama kollar resten av världen med förvånade ögon på presidentvalet.

– USA är redan bra, USA är redan starkt. Vår styrka är inte beroende av Donald Trump. Vår styrka kommer inte från en självutnämnd räddare som ensam kan återställa ordning, sa Obama.► LÄS MER: Demokraterna i nytt bråk inför konvent

Talade gjorde också bland annat Virginia-senatorn Tim Kaine som valts till att vara Hillary Clintons kandidat för vicepresident. I sitt tal valde Kaine att introducera sig för en bredare publik genom att berätta om sin tid som missionär i Honduras, om sin pappa som var stålarbetare och sin katolska tro. Kaine narrgjorde sig också över Trump och härmade till och med Trumps accent. 

Även vicepresidenten Joe Biden höll ett tal där han hyllade Clinton och fördömde Trumps politik.

– Ingen presidentkandidat i det här landets historia har vetat mindre eller varit mindre förberedd på att hantera frågor som rör nationell säkerhet, sa Biden.► LÄS MER: Det här skulle hända om Hillary Clinton blev president

Konventets tredje dag ägde rum under en kväll där fokus legat mycket på Donald Trump, som tidigare gjort ett uttalande som tolkades som att han uppmuntrade den ryska staten att hacka Hillary Clintons e-postserver. Dett för att återfinna de försvunna e-postmeddelanden som många Republikaner menar innehåller information som skulle visa på felaktigheter under hennes tid som utrikesminister.

Trump har menat att han missuppfattas och att han "förstås var sarkastisk". Enligt Trump själv gjorde han bara narr över det faktum att så många dragit slutsatsen att det varit just Ryssland som legat bakom den stora e-postläcka som visat på hur Demokraternas ledning försökt gynna Clinton på bekostnad av Bernie Sanders.► LÄS MER: Det här skulle hända om Donald Trump blev president

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro