ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obama släkt med Brad Pitt och Bush

Maja Lundbäck · 26 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2017

klar

Artikellänk är kopierad

Demokraternas presidentkandidater skulle kunna gå på samma släktkalas. Barack Obama är nämligen släkt med Brad Pitt och Hillary Clinton avlägsen kusin till Angelina Jolie.

Barack Obama har inte mindre än sex amerikanska presidenter bland sina släktingar, en av dem är George W Bush. Men de är inte kusiner eller ens bryllingar, som motsvarar fjärde ledet. Däremot är de släkt i 11:e ledet. Deras gemensamma anfader, Samuel Hinkley, dog 1662. Det har amerikanska släktforskare kommit fram till efter tre års kartläggning, skriver nyhetsbyrån AP.

– I ett begränsat område som Småland är runt 20 procent av befolkningen släkt med varandra i 10:e ledet, säger Ted Rosvall, ordförande i Sveriges släktforskarförbund.

Obama är också släkt med skådespelaren Brad Pitt. Samtidigt är hans rival bland demokraterna, Hillary Clinton, släkt med Pitts flickvän Angelina Jolie. De är kusiner i tionde ledet och sammanlänkade genom deras gemensamma gammelsläkting Jean Cusson, som dog 1718 i Quebec i Kanada.

klar

Artikellänk är kopierad

Maja Lundbäck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro