ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obamas antirasistiska tweet den populäraste någonsin

Hugo Ewald · 17 Aug 2017
Uppdaterad 17 Aug 2017

Foto: Peter Souza/Vita huset


Under söndagen skrev USA:s forne president Barack Obama en tweet om alla människors lika värde. Detta efter en dödliga nazistdemonstrationen i amerikanska Charlottesville. Nu är tweeten den mest populära någonsin.

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagen ägde den högerextrema demonstrationen ”Unite the right” rum i amerikanska Charlottesville, Virginia. Totalt omkom tre personer i samband med demonstrationen, en 32-årig kvinna som dog i samband med att en bil körde in bland de antirasistiska motdemonstranterna och två personer som dog i samband med att en polishelikopter kraschade.

USA:s forne president Barack Obama valde att uttala sig om händelsen i formen av ett Nelson Mandela-citat. Det gjorde han på Twitter under söndagen.

”Ingen föds till att hata en annan människa på grund av hudfärg, bakgrund eller religion. Människor måste lära sig att hata. Och om de kan lära sig att hata, så kan de bli lära att älska, för kärlek kommer mer naturligt till det mänskliga hjärtat än dess motsats.”, skrev Obama i en serie av tre tweets som också innehöll en bild där Obama syns tillsammans med barn.

Tweeten är nu den mest gillade i historien. När denna text skrivs har Obamas inlägg gillats över 4 miljoner gånger, och retweetats över 1,5 miljoner gånger.

Den näst mest gillade tweeten någonsin skrevs av popstjärnan Ariana Grande i samband med terrorattacken som ägde rum under hennes spelning i Manchester tidigare i år. Den tredje mest gillade är Ellen DeGeneres omtalade Oscar-selfie från 2014.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro