ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obamas faster illegal invandrare

Ola Westerberg/TT · 2 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Här – i ett nedgånget hus i Boston – har Obamas halvfaster bott. Nu har det framkommit att hon vistas illegalt i landet.

Här – i ett nedgånget hus i Boston – har Obamas halvfaster bott. Nu har det framkommit att hon vistas illegalt i landet.


klar

Artikellänk är kopierad

En halvsyster till Barack Obamas far bor olagligt i USA, avslöjades på lördagen.Presidentkandidaten lät snabbt meddela att hennes kampanjdonation på 265 dollar lämnas tillbaka.

Halvfastern Zeituni Onyango, som är kenyanska, bor i Boston. För fyra år sedan ombads hon lämna landet sedan hennes asylansökan avslagits.Hennes öde — hon lever i fattigdom till skillnad från sin berömde släkting — har tidigare rapporterats i framför allt konservativa medier.

I ett skriftligt uttalande till tv-kanalen Fox News kommenterade Obamas kampanj att demokraten inte vet någonting om hennes asylstatus, men att "lagen självklart måste följas".USA:s presidentkandidater får inte ta emot utländska kampanjmedel. Obamas talesman Ben LaBolt gick på kvällen ut med ett pressmeddelande att 265 dollar som Zeituni Onyango donerat till sin släktings valrörelse ska skickas tillbaka.

Zeituni Onyango omnämns kärvänligt i Obamas självbiografiska bok "Min far hade en dröm". Presidentkandidaten skriver där hur han uppskattade hennes varma mottagande när han besökte Kenya som liten.Obamas farfar hade många barn och presidentkandidaten har många släktingar som han inte har så stor kontakt med.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Westerberg/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro