ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obamas hund kan bära cancerlösning

Metro · 22 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

 Baracks Obamas nya hund Bo är inte bara allergivänlig.Den kan även bära på ett botemedel mot cancer.Familjen Obama velade länge när de skulle välja hund. De fastnade för en portugisisk vattenhund då rasen även passar för den äldsta dottern Malia som är pälsallergiker.Nu kommer nya sensationella uppgifter om rasen. Rapporter från ett forskarteam vid Utah University talar om att den kan bära på bot mot flera svåra sjukdomar, bland annat cancer.

Forskarlagets undersökning omfattade 1 000 hundar - de flesta uppfödda på amerikanska kennelklubbar precis som Bo.– Det är väldigt unika hundar, säger forskningsledaren Kevin Chase till Metro.

Sedan Obamafamiljen valde en portugisisk vattenhund har rasen specialstuderats av forskare runt om i världen. Barack Obama själv tror till exempel att hunden använder sina tassar för att fånga fisk åt portugisiska fiskare.– Jag är säker på att det florerar en massa rykten kring de här hundarna, säger Kevin Chase.– Många av de är väldigt svåra att tro på. Oavsett vilket. Jag har sett hundar som deltagit i simtävlingar och de imponerar stort.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro