ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Obamas klänning för vågad för Iran – photoshoppades

Elina Bratt Lejring · 26 Feb 2013
Uppdaterad 26 Feb 2013
Klänningen var för vågad – photoshoppades Till vänster syns den klänning som Michelle Obamas hade på sig under Oscarsgalan. Till höger syns klänningen som visades i den statlga televisionen i Iran.

Klänningen var för vågad – photoshoppades Till vänster syns den klänning som Michelle Obamas hade på sig under Oscarsgalan. Till höger syns klänningen som visades i den statlga televisionen i Iran. Foto: Youtube


Michelle Obamas ärmlösa galaklänning var för vågad för Iransk media. Klänningen photoshoppades därför om så att den visade mindre hud.

klar

Artikellänk är kopierad

Michelle Obama deltog i Oscarsgalan via en videolänk från Vita Huset. Hon var då klädd i en silverfärgad klänning utan ärmar. Det ansågs alltför vågat för den iranska nyhetsbyrån Fars. Klänningen photoshoppades därför om för att ge bilden av att USA:s första dam bar en helt annan klänning. 

Enligt The Guardian måste kvinnor som visas i iransk statlig tv ha på sig kläder som täcker armar, hår och ben. För utländska tv-klipp är reglerna något mindre strikta.

Michelle Obamas klänning retuscherades därför bara till att ge bilden av att hon bar en kortärmad klänning som var betydligt mindre urringad än den hon verkligen bar. Underarmar och hår ansågs okej att visa.

Det här är enligt The Guardian inte första gången som iransk media censurerar bilden av utländska kvinnor. Bland annat har EU:s utrikeschef Catherine Ashton råkat ut för samma sak.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro