ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Öckerö - här är pappa bäst på att ta ledighet

Sophia Adler · 26 Feb 2013
Uppdaterad 26 Feb 2013
Föräldraledige konstruktören Per-Gustav Westgård, 40, Hönö gick på promenad med sina barn Judith, 1, och Henry, 3,5.  – Jag är föräldraledig för andra gången och både då och nu känner jag mig faktiskt rätt ensam. Så jag blir verkligen förvånad över att siffrorna visar detta, men det är roligt, så klart.

Föräldraledige konstruktören Per-Gustav Westgård, 40, Hönö gick på promenad med sina barn Judith, 1, och Henry, 3,5.  – Jag är föräldraledig för andra gången och både då och nu känner jag mig faktiskt rätt ensam. Så jag blir verkligen förvånad över att siffrorna visar detta, men det är roligt, så klart. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

I Öckerö kommun är papporna bäst på att ta föräldraledigt i regionen. Hela 28,9 procent var pappalediga i fjol. Enligt Försäkringskassans statistik ligger Öckerö långt över rikssnittet som förra året var 24,4 procent. Men enligt Ingela Johansson som är socialchef vid Öckerö kommun kan det finnas flera orsaker till att statistiken ser så bra ut. Ingen särskild satsning har gjorts för att pappor ska ta mer ledigt. Däremot finns det en ganska stor aktivitet kring föräldraskap i kommunen.

– Vi jobbar mycket med föräldrastöd och det anordnas öppna föreläsningar med olika teman kring föräldraskap. Vi brukar annonsera i lokalbladet och det är faktiskt många som dyker upp. – Dessutom har vi ett samarbete mellan församling, skola och socialtjänst sedan några år tillbaka. Där tittar man på vad föräldrar behöver.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophia Adler
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro