ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ockupanter väcktes – av sprinklers

Tina Harr · 17 Okt 2011
Uppdaterad 17 Okt 2011
– Det var tur att vi hann reagera, säger Naima Clevehag, 19, som väcktes mitt i natten.

– Det var tur att vi hann reagera, säger Naima Clevehag, 19, som väcktes mitt i natten. Foto: Urban Brådhe


Occupy Stockholm” slog läger utanför Riksbanken. Väcktes mitt i natten av sprinklersystem. Ockupant: ”Vem bevattnar en gräsmatta i oktober?”.

klar

Artikellänk är kopierad

Proteströrelsen ”Occupy Stockholm” har trotsat höstkylan och slagit läger utanför Riksbanken vid Brunkebergstorg sedan i lördags.

Men omkring klockan 04.00 natten till måndagen väcktes ett dussintal ockupanter i sina tält av en obehaglig överraskning – att sprinklersystemet för bevattning av parken startade. – Vem bevattnar en gräsmatta i mitten av oktober? Det var tur att vi hann reagera och inte blev nedkylda, säger Naima Cleve­hag, 19,  ocku­pant.

Men Kjell Marténg, trafikledare på Trafikkontoret, har inte fått någon information om vare sig campare på Brunkebergstorg eller någon förfrågan att stänga av konstvattningen. – Vattningen är tidsinställd och är påslagen en bit in på hösten.

Vattna gräset i oktober – behövs det? – Då höstarna är varma så behövs det längre, men nu behövs det ju uppenbarligen inte.

Kjell Marténg lovar att kontakta entreprenören och återkomma. – Det är inte riktigt lyckat att ha en campingplats på ett av få grönområden i city. – Men nu ska vattnet vara avstängt från och med i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Harr
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro