ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Odd Molly har blivit stor

Katarina Mattsson · 18 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Odd Molly håller på att bli vuxen. Till hösten kommer första byxkollektionen. ”Vi kallade ju kollektionen ”Monday at last” för att vi skulle ta in den i jobblivet” säger chefsdesignern Karin Jimfelt-Ghatan. 

Odd Molly håller på att bli vuxen. Till hösten kommer första byxkollektionen. ”Vi kallade ju kollektionen ”Monday at last” för att vi skulle ta in den i jobblivet” säger chefsdesignern Karin Jimfelt-Ghatan. 


klar

Artikellänk är kopierad

Med stark personlighet, handgjorda detaljer och texter som ”trends are mainstream” håller svenska modeundret Odd Molly på att inta världen. I går listades ”hon” på marknadsplatsen First North och till veckan öppnar ett USA-kontor. För Karin Jimfelt-Ghatan, chefsdesigner och tillsammans med Per Holknekt grundare av företaget, är det mer än en dröm som gått i uppfyllelse.– När vi gick ut ifrån börsen i morse (läs i går) sa vi wow, tänk att vi är här! Vi har såklart haft planer och viljor, fast just det här scenariot tänkte vi inte när vi startade, säger hon. Odd Molly har hunnit fylla fem år, finns i 27 länder och nu även som aktie. Har Molly blivit vuxen?– Hon håller på att bli tror jag. Molly är ju som vi, hon växer hela tiden. Det känns som att Molly faktiskt får göra lite som hon vill. Men klädmässigt kan man nog säga att hon blir lite snyggare, lite mer finklädd.Ni bara fortsätter att växa. Hur länge kan ni behålla det udda med Molly?– Vi ska fortsätta med det vi tycker om och inte ge avkall på det bara för att vi blir större. Det är jätteviktigt att kvaliteten och formspråket behålls. Förebilden Molly finns på riktigt, någonstans i Kalifornien. Per Holknekt träffade henne när han var där som skateboardproffs. Till skillnad från de andra tjejerna som sminkade upp sig och svansade runt grabbarna vågade Molly vara sig själv – och var den som alla killar ville hänga med.

Hur mycket av dig finns i Molly?– Jättemycket. Nästan fyra månader varje säsong lever jag ju med kläderna. Det är ju inte ett nio till fem-jobb. Sedan försöker jag släppa så mycket som möjligt däremellan för att få tillbaka energin som krävs. Vad inspireras du av?– Allt. Det låter jättefånigt, men det är faktiskt så. Vi åker ju på inspirationsresor och tittar på kläder men det kan lika gärna vara cykelturen hem från kontoret. Beskriv Odd Molly med tre ord.– Frihet, leende, nöjd. Och nyfiken. Det blev visst fyra. Er grundtanke med kläderna är den mysiga, lediga söndagsmorgonen. Hur ofta har du själv tid att ha den?– Måste jag svara på det? Den kanske inte brukar infinna sig på söndagar, men i alla fall fem dagar om året, haha. Drömmen är ju att ha den här känslan med sig varje dag. Du har en notorisk förmåga att komma för sent …– Ja, i dag på börsen kom jag två minuter för sent, det var ändå väldigt bra gjort. Men då fick jag kompensera för det och säga att jag är bra på att laga mat. Vad gör du när du är ledig?– Jag har inte så mycket fritid, men om jag har det så tycker jag om att åka skidor. Sedan så gör jag gärna ingenting. Och så är jag gärna med mina barn och kompisar såklart. Sedan blir det inte mycket mer. Tidigare hade ni även en herrkollektion, Terry, vad hände med honom?– Han är och fiskar. Han har tagit långledigt. Han kommer inte att komma hem än på en stund. Molly måste rota sig överallt, det är det vi jobbar på nu först.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro