ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Odöda riddare och ny kontinent nytt i WoW

Patrik Persson · 12 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Death Knights, eller dödsridddare är nytt i Wrath of The Lichking, den nya expansionen till World of Warcraft.

Death Knights, eller dödsridddare är nytt i Wrath of The Lichking, den nya expansionen till World of Warcraft. Foto: Blizzard


klar

Artikellänk är kopierad

Den senaste expansionen till World of Warcraft, ”Wrath of the Lich King”, innehåller en hel del nytt material. Spelarna kan nu utforska en ny kontinent, skapa en death knight och klättra ända till nivå 80.I oktober 2008 rapporterade Blizzard Entertainment att deras enormt populära onlinerollspel World of Warcraft hade nått 11 miljoner spelare. Torsdagen den 13 november släpps den senaste expansionen till World of Warcraft, ”Wrath of the Lich King”. Paul Sams, chief operating officer på Blizzard, är överväldigad av World of Warcrafts succé, men tror ändås att Wrath of the Lich King kan locka nya spelare.– Vi är väldigt nöjda med Wrath och vi tror att spelarna kommer bli glada över det. Det är det bästa materialet vi har producerat hittills och vi har höga förväntningar på det, säger han.

Det centrala i expansionen är den nya polarkontinenten Northrend och lichkungen, en karaktär som tidigare figurerat i strategispelet Warcraft III. Kontinenten är designad för spelare på nivå 68 och uppåt, och där får man möta lichkungens undersåtar och till sist lichkungen själv. Att använda flygande riddjur är i Northrend begränsad till spelare på level 77 eller högre, jämfört med nivå 70 på andra kontinenter.

Ett annat nytt inslag är hjälteklassen death knight. Spelarna kan skapa en death knight när de når nivå 55. En death knight kombinerar närstrid med svart magi och är den första planerade hjälteklassen.– Vi ville göra något annorlunda, röra om lite i mixen, så därför valde vi att lägga till en hjälteklass, förklarar Paul Sams.

Death knight finns tillgänglig för alla raser. Ett annat nytt inslag är att högstanivån nu är satt till 80, mot tidigare 70. Men arbetet med World of Warcraft är långt ifrån slut, menar Paul Sams.– Vi har en ambition om att släppa en ny expansion varje år, men det är en annan sak att uppfylla de målen. Vi har dock fler idéer för World of Warcraft som vi vill utveckla.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro