ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oenig tingsrätt friar från våldtäkt

Daniel Olsson · 5 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

VÅLDTÄKTSFALL. Kvinnan flydde naken och panikslagen från den 26-årige mannens lägenhet i centrala Göteborg. Inifrån grannen ringde hon polisen och anmälde att hon blivit våldtagen.Nu frias 26-åringen med minsta möjliga marginal: två nämndemän ville fälla för våldtäkt, men den tredje nämndemannen och ordförandens utslagsröst friade honom.

Mannen och kvinnan träffades på krogen natten till den 8 oktober i år. De slog följe hem till mannens lägenhet i Vasastan där de hade sex. Enligt kvinnan var det först frivilligt, men mannen ändrade plötsligt beteende på ett sätt som skrämde henne. Han blev våldsam, bad att få kalla henne hora och utsatte henne för sexuella handlingar mot hennes vilja. Kvinnan säger att hon skrek åt honom att sluta, att hon grät, men också att hon till slut inte såg någon annan utväg än att spela med. Vid ett tillfälle gick hon på toaletten och satte på vattenkranen för att mannen inte skulle höra när hon sprang ut från lägenheten.

Mannen säger att allt var frivilligt och berättar att han själv ringde polisen för att uppge att kvinnans handväska, mobiltelefon och andra tillhörigheter fanns att hämta hos honom. Tingsrätten tycker också att det är långsökt att 26-åringen skulle vara så förslagen att själv ringa polisen. Kvinnans panikartade flykt från lägenheten visar att hon utsatts för något mycket skrämmande men det är därför inte klart att det var en våldtäkt hon flydde från, resonerar tingsrätten. Kammaråklagare Elisabeth Trouvé kunde igår inte säga om hon skulle överklaga domen.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro