ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Offer pekade ut ofredandemisstänkt

Stockholm TT · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Det var bra att hon pekade ut honom, men det betyder inte så mycket för utredningen, säger Peter Eriksson på Västeråspolisens våldsrotel till TT. Mannen greps och anhölls i lördags. Utpekandet skedde vid en videokonfrontation. Enligt Vestmanlands Läns Tidnings nätupplaga säger Eriksson att kvinnan är helt säker på att han är mannen som ofredat henne.

Anhållandet av mannen hävdes på måndagseftermiddagen eftersom brottet inte är allvarligt nog för en häktningsbegäran. Han sattes dock genast i förvar för brott mot utlänningslagen. Mannen har sedan han nekats uppehållstillstånd i Sverige hållit sig undan från att avvisas ur landet.

De senaste månaderna har ett tiotal kvinnor överfallits i Västerås. Gärningsmannen eller gärningsmännen har haft ett liknande tillvägagångssätt, men polisen har betonat att den nu aktuelle mannen initialt bara är misstänkt för ett av dessa fall. -Jag tror inte att han är skyldig till alla, säger Eriksson. Han vill inte kommentera om fler offer ska försöka identifiera mannen, eller om han ska ställas inför rätta i Sverige eller avvisas. -Det får man se. Kan man binda honom till några brott kanske han ska lagföras här.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro