ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Offer spelade in erkännande – 28-åring dömdes

Evelina Olsson · 11 Dec 2012
Uppdaterad 11 Dec 2012
Offer spelade in  erkännande – 28-åring dömdes

Offer spelade in erkännande – 28-åring dömdes


Med hjälp av en gömd diktafon lyckades offret spela in ett erkännande från gärningsmannen som gick fri i tingsrätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Med nya bevis togs ärendet till hovrätten som nu dömer 28-åringen till ett år och fyra månaders fängelse för grov misshandel. 

– Han (offret) hade skaffat en diktafon för sin egen säkerhet ifall han skulle hamna i en sådan situation, och nu fick det ju betydelse i rätten, säger kammaråklagaren Jörgen Larsson.

Det var i augusti förra året som 28-åringen gick fri från misstankarna om det brutala överfallet efter att vittnen ångrat sig och vägrat att berätta om sina iakttagelser i rätten. Enligt offret, som är en före detta proffsboxare, anfölls han helt oprovocerat att uppemot ett dussin män utanför en nattklubb i Malmö. Männen sparkade honom och använde sig bland annat av ett cementblock som tillhygge. Den nu dömde 28-åringen pekades ut som den drivande gärningsmannen.

– De sparkade i mitt ansikte som om de sparkade på en fotboll, berättar han i förhör.

Hovrätten anser att det viktigaste vittnet lämnat en godtagbar förklaring till varför han inte ville peka ut 28-åringen i tingsrätten. Vittnets uppgifter som han lämnat i polisförhören får därmed ligga till grund för bedömningen. Till stöd för utpekandet av 28-åringen finns också den diktafoninspelning som offret gjort när han av en slump träffat på gärningsmannen på gatan drygt en månad efter den friande domen. I det inspelade samtalet bekräftar mannen att han deltagit i misshandeln och att han kastat en sten.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro