ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Offrets mamma: Vi vill inte att någon ska jagas ner

Åsa Larsson · 23 Aug 2014
Uppdaterad 23 Aug 2014

Misshandeln av en autistisk pojke i Florida har fått nätet att vända sig mot förövarna. Den obehagliga videon har spridits med rop efter rättvisa och den misstänktes gärningsmannens familj har låtit honom sitta kvar i arresten för att det är säkrare där. Nu vädjar offrets familj till besinning.

klar

Artikellänk är kopierad

Filmen som sprids under hashtaggen #JusticeForAaron har blivit viral.
Filmen som sprids under hashtaggen #JusticeForAaron har blivit viral.Foto: Facebook

Videon, som spridits på Facebook och Twitter, visar hur en pojke får ta emot flera slag sittandes ihopkrupen på golvet med händerna över huvudet.

16-åringen hittades 8 augusti på vägen av en polisbil som tog honom till sjukhuset, där man kunde konstatera skador och en hjärnskakning. Förövaren kunde gripas sedan han lagt upp en filmen på sin Facebook-sida, samma film som blivit viral.

Därefter har en enorm kampanj byggts upp under hashtaggen #JusticeForAaron (rättvisa för Aaron) och den misstänkte gärningsmannen, som hävdar att 16-årige Aaron betett sig illa på festen och slagit honom först, har fått ta emot en våg av dödshot. Hans familj har låtit honom vara kvar i häktet, med motiveringen att han är säkrare där, enligt Colorado-stationen 9News.

Ytterligare en person är gripen.

Den autistiske pojkens mamma har vädjat till allmänheten att sluta med kampanjen mot mannen som slog hennes son. Så här skriver hon på Facebook:

"Två fel blir inte ett rätt. Snälla inget våld och mobbningen måste ta slut. Snälla ni, vi vill inte ha våld eller mobbning. Vi vill inte att någon ska jagas ner eller förföljas. Vi vill bara att de inblandade ska gripas och dömas till en passande dom, för att sprida upplysning om autism och övergrepp mot funktionshindrade och mobbning, och till stöd för Aaron. Snälla respektera familjens önskningar att alla handlingar ska vara i form av icke-våld, lagliga och positiva."

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro