ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oförskämd” Beyoncé utsparkad från pyramiderna

Tomas Lundin · 27 Nov 2013
Uppdaterad 27 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

”Oförskämd” Beyoncé utsparkad från pyramiderna 
  Tidigare rapportering från Beyoncés besök i Egypten har inte nämnt incidenten vid pyramiderna alls.
”Oförskämd” Beyoncé utsparkad från pyramiderna Tidigare rapportering från Beyoncés besök i Egypten har inte nämnt incidenten vid pyramiderna alls.Foto: All Over press

Bara för att du besöker pyramiderna betyder det inte att du kan beté dig som en Kleopatra. Inte ens om du är Beyoncé Knowles. 

Sångerskan blev avvisad från en exklusiv pyramidvisning efter att guiden Zahi Hawass anklagade henne för att vara oförskämd när hon besökte platsen 2009. 

– De flesta personer jag tar med på turer kommer jag överens med men den här kvinnan … berättar Hawass i en intervju med Independent. 

Beyoncé kom försent och när Hawass krävde att hon skulle be om ursäkt för det vägrade hon. Beyoncé försökte också stoppa Hawass egen fotograf från att ta bilder och hade i stället med sig en egen. Det blev för mycket för den 66-årige arkeologen, som förklarade för superstjärnan att hon inte var välkommen på hans guidade tur. 

– Jag sa att hon var dum och sedan gick jag, säger Hawass till Independent. Det var inte vem som helst som skulle ta Beyoncé på visning. Hawass har egen rockstjärnestatus och anses vara den som har moderniserat hela turismen runt pyramiderna och dessutom sett till att över 6 000 ovärderliga föremål  återförts till landet. Har du sett ett tv-program om Egyptens pyramider har du antagligen sett och hört honom. Sedan revolutionen i landet har Hawass petats ner från sin plats som Egyptens högsta auktioritet inom arkeologi och anklagats för korruption, något han bestämt nekar till.

Zahi Hawass, ofta kallad ”Egyptens Indiana Jones”.
Zahi Hawass, ofta kallad ”Egyptens Indiana Jones”.
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro