ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

OG-grundaren fri att återvända till Sverige

Tobias Andersson Åkerblom · 7 Maj 2014
Uppdaterad 7 Maj 2014

OG-grundare Denho Acar är inte längre efterlyst i Sverige, skriver TV4 Nyheterna på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Acar intervjuades i SVT:s Uppdrag Granskning.
Acar intervjuades i SVT:s Uppdrag Granskning.Foto: SVT/Uppdrag Granskning

Åklagaren Thomas Ahlstrand säger till TV 4 Nyheterna att det är för att Turkiet nu formellt har tagit över utredningen av de brott som han misstänks för. En rättegång planerades att hållas 7 mars i Turkiet – men ställdes i in i sista stund. Den gällde bland annat mordbranden mot Café Vasa i Göteborg 2006 och anstiftan till bombattentat mot en TV4-medarbetare på Södermalm i Stockholm 2009, enligt försvarets uppgifter till Internationella åklagarkammaren i Göteborg. Denho Acar misstänks även ha beställt utpressning mot personer i Strömstad och Linköping.

Nu kan alltså OG-grundaren fritt återvända till Sverige. Samtidigt kom på onsdagen domen för två mord som Acar misstänks vara inblandad i. Åklagaren Carl-Henrik Andersson har tidigare öppnat för att utreda honom för brott i samband morden.

"Han är ju intressant för vår utredning så om han kommer och dyker upp här så är det möjligt att vi hör honom om hans eventuella inblandning i de här brotten", säger han till Metro.

LÄS MER:

Rättegången mot OG-ledaren ställs in i sista stund

OG-ledaren talar ut om de misstänkta beställningsmorden

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro