ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ögonbrynskatten Sam har blivit ikon på Instagram

Jenny Sköld · 27 Feb 2013
Uppdaterad 27 Feb 2013
Ögonbrynskatten Sam har blivit ikon på Instagram

Ögonbrynskatten Sam har blivit ikon på Instagram


Sam är gatukatten som blivit ikon och som nu – med sitt bekymrade uttryck – drar in pengar till andra herrelösa katter.

klar

Artikellänk är kopierad

Sam levde som herrelös katt på New Yorks gator. Men trots att han sedan ett år tillbaka har ett hem med ägare som bryr sig om honom, har det bekymrade utttycket blir han inte av med – på grund av två svarta fläckar – formade som ögonbryn.

Utseendet har väckt mycket munterhet på sociala medier under de senaste veckorna.  I skrivande stund är Sams Instagramkonto uppe i över 34 000 följare och har delats ytterligare tusentals gånger på Facebook och Twitter. Sam har också fått en hemsida "samhaseyebrows.com". Där berättar ägaren om hur gatukatten med det bekymrade uttrycket återvände till en plats utanför hans bostad förra våren, dag efter dag, och hur han till sist flyttade in i lägenheten.

Instagramkontot skapades i december förra året och hade först en habil ökning av antalet följare. Först när kontot länkades av sajter som Reddit, Gawker och Buzzfeed tog spridningen skruv ordentligt och nu är katten omskriven av flera stora medier. 

"Vi är glada över att får vara en del av denna framgång och hoppas att Sam fortsätter att ha en sådan positiv inverkan på internet", skriver ägaren på hemsidan. 

Inkomsterna som kattens kändisskap genererar går enligt hemsidan till en insamling för herrelösa katter, enligt hemsidan.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro