ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oh No är här – men kalla honom inte för "Jacko"

Axel Björklund · 17 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ohno spelar på Berns i Stockholm på fredagskvällen.
Ohno spelar på Berns i Stockholm på fredagskvällen.

Hippa indepententhiphopbolaget Stones Throw är i stan för ett showcase på Berns. Några av bolagets frontfigurer – som Dudley Perkins, Wildchild Oh No och Roc C – ger en gemensam spelning i kväll. –Det blir en explosion på scen, lovar Oh No. Han har just släppt sin nya skiva "Exodus", där han samplar musikalkompositören Galt MacDermot ("Hair") och låter andra artister rappa över beatsen. – Jag fick några plattor och gick hem direkt och gjorde 27 beats. Då tyckte bolaget att jag skulle göra en samlingsskiva. Och det gjorde jag, haha.

ÖVERPRODUKTION Oh No ligger strax efter lunch fortfarande och sover i sitt hotellrum i Köpenhamn. Det blev en lång studiosession natten innan. Men han är å andra sidan van vid att vara överproduktiv, liksom brodern Madlib och framlidne bolagskollegan J Dilla. – Det är inte så att man måste vara galet överproduktiv för att ligga på Stones Throw. De är nere med alla som är kreativa, och de låter artisterna ha full kreativ kontroll. Men det är självklart bolaget som har sista ordet om vad som släpps eller inte.

•• Hur är stämningen på Stones Throw efter J Dillas död? – Det var deprimerande i början. Han var som en storebror för mig. Men nu har väldigt många människor lsutit samman för att få ut hans arv till så många som möjligt. Vi vill att hans musik ska leva vidare.

•• En del anser att Stones Throw profiterar på hans död. – Vad jag förstår går intäkterna från hans postuma skivor till hans mamma. Men visst, det öppnar kanske en del dörrar för Stones Throw, fast huvudsaken är att få ut hans musik till så många som möjligt.

•• Hur trött är du på folk som skämtar om att du egentligen heter Michael Jackson? – Man, jag bruckade slå in skallen på folk för det, haha. Mitt namn är Oh No. Michael Jackson är mitt slavnamn. Det är jobbigt när man ska betala med kreditkort och folk tror att man skämtar. Men jag brukar skämta om det innan någon annan hinner, det tar ner det lite.

•• Vilket är det bästa skämtet? – Allt som innefattar apan Bubbles.

klar

Artikellänk är kopierad

Axel Björklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro