ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oidentifierad man stal från sovande flykting

julia kimell · 12 Nov 2015
Uppdaterad 12 Nov 2015
Många flyktingar tillbringar sina nätter på Malmö centralstation.

Många flyktingar tillbringar sina nätter på Malmö centralstation. Foto: Imago/Anders Wiklund


Tidigt på onsdagsmorgonen strök en man runt på Malmö centralstation. Han lyckades komma över en mobiltelefon från en sovande man.

klar

Artikellänk är kopierad

Delar av centralstationen i Malmö är öppen dygnet runt. Där rör sig mängder av flyktingar, som även kan tillbringa sina nätter där.

I morse visade en övervakningskamera en man rota i sovande flyktingars väskor och fickor. – Vi har extra förstärkning just på centralen. Ordningsvakterna noterade mannens beteende och kunde gripa honom på platsen i väntan på polisen, berättar Lars Förstell, som är pressansvarig polis på Region Syd.►LÄS MER: De öppnar sina hem med ”Airbnb för flyktingar”

I samband med gripandet fann man en mobiltelefon, och även ägaren till den. Den tidigare sovande mannen kunde nämligen öppna telefonen med kod. Polis kallades till platsen och övertog gripandet. Nu sitter förövaren frihetsberövad hos polisen. – Vi måste finna hans identitet, säger Lars Förstell. 

Många av de flyktingar som rör sig på Malmö centralstation väntar på att få resa vidare, för att få asyl någon annanstans. – Det verkar som att många fått felaktig info om att man måste stanna på platsen där man fått asyl, säger han.

►LÄS MER: Gränsvakter sköt ihjäl flykting

klar

Artikellänk är kopierad

julia kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro