ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Öka din smidighet med Antigravity yoga

Hannah Andersson · 22 Jan 2014
Uppdaterad 22 Jan 2014

Drömmer du om en smidigare kropp och att kunna göra graciösa yogaposer? I så fall är det här träningsformen för dig. Metros träningsredaktör Hannah Andersson har testat AntiGravity yoga på Yogaire.

klar

Artikellänk är kopierad

AntiGravity yoga är en träningsform som ser otroligt avancerad ut men som är förvånansvärt enkel även för nybörjare. 

Jessica Svensson är AntiGravity Yoga instruktör och ägare av Sveriges första studio som erbjuder den hypade och omtalade träningsformen. 

AntiGravity yoga blandar traditionell yoga med pilates, styrketräning, gymnastik samt luftakrobatik. Ett pass innehåller styrkeövningar, stretch, balansövningar och meditation. Hela passet utförs helt eller delvis i en hammock, som är ett tyg som kan användas både som trapets och hängmatta. 

Till en början känns det lite läskigt att släppa taget om hammocken och hänga upp och ner, men med Jessicas hjälp och uppmuntran känner man sig trygg och vågar släppa kontrollen. 

– Att hänga upp och ner och inte ha något tryck alls på ryggraden är en väldigt härlig känsla och jag har flera elever som blivit av med ryggsmärtor efter bara ett par pass, säger Jessica Svensson. 

Träningsformen ser kanske extrem ut och kan verka lite avskräckande, men alla övningar är förvånansvärt lätta att komma in i. Den undre åldersgränsen är 16 år, någon övre finns egentligen inte. 

– Jag har 65-åriga damer på vissa av mina pass. De flesta övningar går att modifiera så att de passar alla, säger Jessica. 

Det krävs inga förkunskaper – AntiGravity yoga passar alla oavsett hur vältränad man är. Yogan är ett bra komplement för dem som utövar träningsformer som kräver mycket styrka eftersom den ökar smidigheten. 

– Här tränar både gymnaster och crossfit-utövare just för att de tycker att det är det mest effektiva sättet att stretcha ut kroppen på, säger Jessica. 

Enligt Jessica har yogaformen många fördelar. Hammocken gör att alla kan utföra avancerade poser, som handstående mitt i rummet. 

Den gör så att utövaren automatisk korrigerar poser som annars är lätta att omedvetet fuska i, vilket gör träningsformen effektiv.  

Jag konstaterar att det är en fantastiskt rolig träningsform som är både avslappnande samt ger härliga lyckorus. Det är en underbar känsla att känna sig smidig som en cirkusartist! 

LÄS MER:Fler träningstips på Hannahs blogg

Metros träningsexpert Hannah Andersson testar AntiGravity yoga. Träningsformen känns väldigt skonsam och risken att skada sig känns som minimal. Det stöd som hammocken ger tar bort allt tryck på lederna och man kan gå djupare in i stretchövningarna utan att för den skull sträcka sig.
Metros träningsexpert Hannah Andersson testar AntiGravity yoga. Träningsformen känns väldigt skonsam och risken att skada sig känns som minimal. Det stöd som hammocken ger tar bort allt tryck på lederna och man kan gå djupare in i stretchövningarna utan att för den skull sträcka sig.Foto: Urban Brådhe
Passet avslutas med relax.
Passet avslutas med relax.Foto: Urban Brådhe
Antigravity yoga utmanar självdefinierade begränsningar och bygger på så sätt ett bättre självförtroende, säger Jessica Svensson på Yogaire. – Där det omöjligt att inte slappna av i hammocken vilket gör de meditativa delarna av passen otroligt effektiva, säger hon.
Antigravity yoga utmanar självdefinierade begränsningar och bygger på så sätt ett bättre självförtroende, säger Jessica Svensson på Yogaire. – Där det omöjligt att inte slappna av i hammocken vilket gör de meditativa delarna av passen otroligt effektiva, säger hon.Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Instruktören Jessica Svensson visar Hannah Andersson en övning.
Instruktören Jessica Svensson visar Hannah Andersson en övning.Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro