ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ökad arbetspendling från Norge till Sverige

Stockholm TT · 27 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Norsk arbetsmarknad drar till sig fler svenskar än vice versa, men statistiken visar ändå att det är pendlingen från Norge till Sverige som ökat mest under perioden 2001-2004.

Ökningen ligger på 20 procent räknat i antal pendlare, enligt ett pressmeddelande från Västra Götalandsregionen på tisdagen.

År 2004 var det totalt 4 000 personer som arbetspendlade från Norge till Sverige. 28 000 personer for i motsatt riktning för att jobba.

Svenskarna som arbetade i Norge tjänade mest under den undersökta perioden, i genomsnitt motsvarande 243 000 svenska kronor per år. Norrmännen i Sverige hade en genomsnittlig årsinkomst på 189 000 kronor.

Könsfördelningen bland norrmän som arbetade i Sverige var jämn medan en majoritet av dem som arbetspendlade från Sverige till Norge var män, många i byggbranschen. En annan sektor som genererade stor pendling västerut var hälso- och sjukvården.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro