ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ökad optimism på bostadsmarknaden – fler tror på stigande priser

Jesper Lindqvist · 5 Jun 2019
Uppdaterad 5 Jun 2019
För första gången sedan september är fler personer optimistiskt inställda till framtiden på bostadsmarknaden.

För första gången sedan september är fler personer optimistiskt inställda till framtiden på bostadsmarknaden. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Hemnet


Optimismen på bostadsmarknaden ökar, om man ska tro Hemnets besökare. Andelen som tror på stigande bostadspriser är för första gången sedan september fler än de som tror på en sjunkande trend. "Trenden med minskande oro för sjunkande bostadspriser håller i sig", säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

I början av veckan gick Hemnet ut med att antalet bostadsrätter som just nu ligger ute är det största antalet sedan man började mätningarna 2014. Hemnets talesperson Staffan Tell menade då att siffrorna pekade mot en ökad optimism på marknaden, något som nu verkar stämma.

Hemnets köparbarometer visar nu att allt fler tror på stigande bostadspriser, och för första gången sedan september är optimisterna fler än pessimisterna, något som Dagens Industri var först med att rapportera om.

”Trenden håller i sig”

Andelen som tror på stigande priser under det kommande halvåret är nu 25 procent, vilket kan jämföras med andelen som tror på det motsatta, 21 procent.

– Trenden med minskande oro för sjunkande bostadspriser håller i sig och det är nu fler som tror på stigande än sjunkande priser. Detta går också i linje med de tecken som vi har sett under en tid med stabilisering och en piggare marknad, trots att vi har ett rekordhögt utbud av bostadsrätter, säger Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Den optimistiska övervikten på fyra procentenheter är den största sedan mätningarna inleddes i september 2017.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro