ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ökad utsatthet hos Länsstyrelsen – efter nya djurregler

Valerie Kaspersen · 28 Okt 2018
Uppdaterad 28 Okt 2018

Foto: Länsstyrelsen


Frustration och ökad utsatthet. Det rapporterar medarbetarna på Länsstyrelsen i en ny rapport som lämnats till regeringen, enligt SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Länsstyrelsen tog över polisens uppgift att omhänderta djur som far illa första juni 2018. Detta har lett till en ökad frustration och utsatthet bland Länsstyrelsens medarbetare, rapporterar SR.

–  Människor som är väldigt upprörda och negativa kontaktar en, då kan det bli hotfullt. Polisen är inte privatpersoner på samma sätt medan Länsstyrelsen har en skyldighet att tala om vad vi heter och då blir det också en mer utsatt situation helt enkelt, säger Hillevi Uppmanis, nationell projektledare för Länsstyrelsernas övertagande av djuruppgifterna, till SR.

Vid en hotfull situation kan Länsstyrelsen be om handräckning, men det är oklart i vilka lägen det kan beviljas. Nu jobbar både polisen och Länsstyrelsen för att få tydligare riktlinjer.

– Vi delar länsstyrelsens uppfattning att i många av de här frågorna så är det inte tydligt vad lagstiftaren har avsett, säger Maria Thulin, processledare för ordning och säkerhet på polisen till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro