ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ökade klyftor har aldrig löst några problem

Metro · 4 Mar 2016
Uppdaterad 4 Mar 2016

Foto: Montage/TT/Pressbild


klar

Artikellänk är kopierad

SLUTREPLIK: Hej då matematik. 19-åringen i Vänsterpartiets räkneexempel, som fått sitt första jobb i kvartersbutikens kassa, räknar lätt ut att sänkt lön inte kommer att räcka till höjd hyra. Vilket är mer än vi kan säga om Annie Lööf och Jan Björklund, vars verklighetsfrånvända matteövningar riskerar skapa kris, inte bara på bostads- och arbetsmarknad, utan också i skolan.

► LÄS MER: "Socialism ger oss inte en enda bostad"

Borgerliga partier vill alltid att de med lägst löner ska betala. Bara arbetsgivare och hyresvärdar blir ännu rikare och alla andra fattigare så löser sig alla problem. Men ökade klyftor har aldrig löst några problem. Varför hör vi dem aldrig prata om högstalönerna? Ola Johansson (C) kunde själv föregå med gott exempel och sänka sin egen lön. En liter mjölk kostar ju lika mycket för 19-åringen i kassan som för Ola Johansson. Om folk med sina löner i slutändan knappt har råd med hyra och mat får vi en spiral nedåt i hela ekonomin och vi riskerar att få färre jobb istället för fler. Tvärtom behöver lägstalönerna höjas.

► LÄS MER: "Borgarnas förslag skulle göra fler arbetare fattiga och bostadslösa"

Med Vänsterpartiets förslag om riktade stöd för byggande av hyresrätter med rimliga hyror skulle vi också få fram 50 000 hyresrätter per år. Det är väldigt många fler än i dag.

Vi vill förbättra folks liv. Borgerliga partier kräver försämringar. Det är ett vägval man får göra.

Nooshi Dadgostar

Bostadspolitisk talesperson (V)

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro