ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Okänd man flyttade in hos dement – katt och pengar försvann

David Peterson · 8 Feb 2019
Uppdaterad 8 Feb 2019
29-åring stal 318 000 kronor och lämnade bort 74-åringens katt.

29-åring stal 318 000 kronor och lämnade bort 74-åringens katt. Foto: TT


När en dement 74-årig man kom hem efter en sjukhusvistelse fick han hjälp av en 29-årig man. Han utgav sig för att vara 74-åringens släkting. På två veckor misstänks han ha använt den äldre mannens konto 144 gånger – sen avslöjades bluffen, skriver Norra Skåne.

klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av förra året drabbades den 74-åriga mannen av en stroke och lades in på sjukhus. När han kom hem till sin lägenhet i Malmö kom 29-åringen in i bilden, skriver Norra Skåne.

Eftersom 74-åringens släktingar bor på annan ort var det först ingen som fattade misstankar när den 29-årige mannen dök upp i mannens hem.

Stal 318 000 kronor

Under två veckors tid stötte hemtjänsten på 29-åringen i den äldre mannens bostad flera gånger. Men för hemtjänsten uppgav 29-åringen flera olika namn och sa att han var son eller kusin till mannen. 29-åringen ska även ha sovit över hos mannen flera gånger.

När hemtjänsten upptäckte att 74-åringen blivit inlåst kontaktade de polisen som grep mannen. Det uppdagades att 29-åringen under en vecka ska ha lurat den äldre mannen på stora delar av hans sparkapital, sammanlagt 318 000 kronor.

Blev av med katt

74-åringen blev också av med sin katt som 29-åringen uppger att han lämnat till Djurens vänner för att den inte var rumsren.

Det är oklart hur 29-åringen från början tog kontakt med 74-åringen och släktingar till mannen uppger att de aldrig stött på honom. Den 74-åriga mannens demens har gjort det svårt att få reda på hur de två personerna först kom i kontakt. Men han kallar 29-åringen för ”bluffmakaren”.

29-åringen åtalas nu för grovt bedrägeri, grov stöld och olaga frihetsberövande.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro