ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Okänd öppnade eld mot nattklubb på Stureplan

Johan Wikén · 8 Dec 2015
Uppdaterad 8 Dec 2015
En okänd person öppnade eld på Stureplan.

En okänd person öppnade eld på Stureplan. Foto: Arkivbild/TT


Den okända personen ska ha avlossat flera skott mot entrén till nattklubben Sturecompagniet på Stureplan i Stockholm. Polisen är förtegen om händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen larmades till Stureplan i centrala Stockholm vid 03-tiden natten mot tisdagen. En okänd person rapporterades ha skjutit mot entrédörren till nattklubben Sturecompagniet.

– Det som har hänt är att okänd person har skjutit mot entrén, säger Karl Alfredsson vid polisens länskommunikationscentral till Aftonbladet.

LÄS MER: Här har var åttonde invånare ett vapen

Enligt vittnesuppgifter till tidningen ska en mörkklädd man ha anlänt till platsen i en mörk bil. Han ska ha klivit ur bilen för att sedan skjuta minst två skott mot dörren med något sorts vapen. Därefter ska gärningsmannen ha lämnat platsen i bilen.

– Jag kom i en taxi precis när det hände. Jag aldrig tidigare sett något sådant. Jag blev chockad, säger ett vittne till Aftonbladet.

Ingen person uppges ha kommit till skada. Men nattklubben stängdes omedelbart efter händelsen.

– Det är ingen gripen och vi har ingen utpekad för brottet heller. Natten har handlat om att försöka ta vara på de iakttagelser som finns på plats, säkra om det finns någon typ av fotodokumentation, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till TT.

Polisen utreder grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan efter händelsen.

LÄS MER: Ygeman inte nöjd med skärpt vapenlag

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro