ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ökänd seriemördare gripen i USA – våldtog minst 51 och mördade 12

David Peterson · 26 Apr 2018
Uppdaterad 26 Apr 2018
Mannen greps utanför sin bostad i tisdags.

Mannen greps utanför sin bostad i tisdags. Foto: IBL


I tisdags greps en 72-årig man som totalt tros ha begått 12 mord och minst 51 våldtäkter mellan 1976 och 1986. Jakten på mannen har pågått i drygt 40 år men verkar nu vara över.

klar

Artikellänk är kopierad

På 70- och 80-talet härjade en seriemördare i norra Kalifornien i USA. Mannen tros ha begått 12 mord, minst 51 våldtäkter och hundratals inbrott. Jakten på mannen, som kallats ”Golden state-mördaren” har vid flera tillfällen fått stor uppmärksamhet i USA.

Nu, drygt 40 år senare, har en misstänkt gärningsman gripits. Mannen, en 72 år gammal före detta polis, greps av polisen i Sacramento på tisdagen, rapporterar flera medier.

– Vi visste att vi letade efter en nål i en höstack men vi visste också att nålen fanns där, säger åklagare Anne Marie Schubert på en presskonferens.

Den 72-åriga mannens offer var både män och kvinnor i åldrarna 13 år till 41.

Polisen uppger att de hittade mannen efter att ha fått träff på dna för drygt en vecka sedan. Enligt åklagarmyndigheterna knyter dna-spåren 72-åringen till flera av brotten.

Den 44 år gamla mordgåtan ska alltså nu vara löst.

– I över 40 år har oräkneliga offer väntat på rättvisa, säger Anne Marie Schubert.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro