ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Okänd svamp var en gammal sexleksak

Aron Andersson · 21 Jun 2012
Uppdaterad 25 Jun 2012

Tv-kanalen gjorde ett inslag om en okänd svamp som invånarna i en liten by hittat. Men uppmärksamma tittare identifierade den snabbt – som en sexleksak.

klar

Artikellänk är kopierad

För några dagar sedan sändes reportaget på kinesisk tv. En reporter från programmet ”Xi'an Up Close” åkte till byn där fyndet gjorts – en okänd svamp.

En av byinvånarna förklarar för reportern att svampen hittats på 80 meters djup när en ny brunn skulle borras. I inslaget ligger det svampliknande föremålet i en balja med vatten samtidigt som reportern beskriver det. – På ovansidan har den något som ser ut som läppar och på andra sidan ett litet hål som går rakt igenom. När man rör den känns den väldigt len. Den känns som någon form av kött. När vi mäter den med linjal är den ungefär 19 centimeter, säger Ye Yunfeng under inslaget.

Därefter ger hon en eventuell förklaring till vad föremålet skulle kunna vara. – Källor på nätet säger att det kallas för ”taishu”. Bland folket kallas det för en kött-lingzhi (en typ av svamp, red anm.). Den har hittats på flera ställen i Kina och den lämpar sig väl för att odlas här, säger reportern.

Men hennes förklaring tycks vara ryckt ur luften. Många tittare hörde genast av sig till tv-kanalen när de såg inslaget. De förstod nämligen att föremålet inte alls var någon svamp eller växt – utan en sexleksak.

Såpass många hörde av sig till programmet att tv-kanalen redan dagen efter gick ut med en ursäkt: ”Ett öppet brev till alla tittare: Hej allihopa, ett av våra nyhetsinslag som sändes i går har fått alla att skratta. Händelsen har följts av många, delats och kommenterats. Då vår reporter fortfarande var väldigt ung och okunnig om världen så har inslaget lett till stort besvär för alla. Vi vill ta detta tillfälle i akt att tacka alla,från djupet av våra hjärtan, för er kritik och era rättelser. Förlåt oss vårt förbiseende.”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro