ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Okej för Malmö att ha sms-styrda toaletter

Per-Ola Mjömark · 3 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Datainspektionen ser inga hinder för den sms-betalning vid toalettbesök som används i Malmö. Staden inte har tillgång till uppgifter som gör det möjligt att spåra enskilda personer.

Sex toaletter och två urinoarer i Folkets park i Malmö hamnade nyligen i blickfånget. För att använda toaletterna behöver man skicka ett sms för att få en kod som öppnar upp dörren. Något som fick Datainspektionen att inleda ett tillsynsärende. Datainspektionen fick motta flera klagomål där oro uttryckts för att Malmö stad skulle kunna få ut uppgifter om de telefonnummer som har använts vid betalning och att det därmed skulle gå att spåra enskilda individer exempelvis efter en skadegörelse.Malmö stad uppger till Datainspektionen att den inte har tillgång till telefonnummer eller andra uppgifter som gör det möjligt att spåra enskilda personer, vilket gör att Datainspektionen nu avslutar ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

Per-Ola Mjömark
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro