ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oklar identitet på mordmisstänkt

Stockholm TT · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Vi har vänt oss till Rikskriminalpolisen för att via Interpol få identiteten fastslagen, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Johan Henningsson till TT. Mannen häktades ursprungligen som en 28-årig medborgare i ett afrikanskt land. Vid fredagens omhäktning var han 30 år och hade ett annat namn. Enligt egna uppgifter har han vistats i Sverige omkring ett år och angett den första, falska identiteten därför att han trodde att den skulle förbättra hans chanser att få asyl.

Henningsson vill fortfarande inte gå in på vad som gör mannen misstänkt för mordet. Kvinnan hittades död i sitt hem i bostadsområdet Oxhagen i Kalmar. Den mordmisstänkte, som ska ha setts i området, greps några dygn senare i en bil på E 22 söder om Kalmar. Där fanns också en annan man, som misstänks för skyddande av brottsling.

Den numera 30-årige mannen har inte gjort några medgivanden. Tingsrätten bestämde på fredagen att åtal ska vara väckt senast den 19 januari.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro