ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oklart om Apple byter ut böjda telefoner

Fredrik Tideman · 25 Sep 2014
Uppdaterad 25 Sep 2014

Flera användare har haft problem med att deras Iphone 6 Plus böjt sig – bara av att ha den i fickan. En amerikansk tekniksajt har kollat upp om Apple kommer att byta ut de böjda telefonerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Skärmdump/Youtube

Fenomenet har börjat gå under namnet #bendgate på nätet – Iphone 6 Plus har visat sig kunna böjas lätt. Ett antal användare har lagt upp bilder på böjda telefoner och det finns även ett antal youtube-videos som visar telefoner som skadas.

LÄS MER: Så här lätt böjer han sin Iphone 6 Plus

Så kommer Apple att byta ut de skadade telefonerna? Den amerikanska tekniksajten The Next Web kontaktade Apples support via en chat och fick svaret att det är upp till personalen i Apples butiker. Telefonen måste genomgå något Apple kallar en "visual mechanical inspektion" och kan bytas ut utan kostnad om den uppfyller testets krav.

Sajten Cnet har försökt reda ut vad som krävs för att telefonen ska uppfylla testet och skriver att det handlar om att bestämma om skadan beror på ett tillverkningsfel.

Under torsdagen kommenterade Apple själva för första gången #bendgate. Enligt företaget har bara 9 personer lämnat in telefoner som blivit böjda, skriver Business Insider. Man säger också att skadan är extremt ovanlig vid "normal användning" av telefonen.

LÄS MER: Här är kön till Apples nya telefon

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro