ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Öl bra för karriären

Kristian Borglund · 24 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Sju revisorer från Öhrlings njuter av after work. ”Det här är ett avslappnat sätt att lära känna varandra bättre. Det blir en hel del jobbsnack också”, säger Christoffer Selling, Pia Johansson, Erika Melander, Fredrik Kull, Annica Mattsson, Karin Lindgren och Annakarin Engström.

Sju revisorer från Öhrlings njuter av after work. ”Det här är ett avslappnat sätt att lära känna varandra bättre. Det blir en hel del jobbsnack också”, säger Christoffer Selling, Pia Johansson, Erika Melander, Fredrik Kull, Annica Mattsson, Karin Lindgren och Annakarin Engström. Foto: Isabelle Svensson


klar

Artikellänk är kopierad

Vill du få fler chanser i karriären? Gå på After Work. – Det är en arena där möjligheter öppnar sig, men också en del fällor, säger forskaren Dan ­Porsfelt.Uteserveringarna vid Medborgarplatsen i centrala Stockholm sjuder av after work-stämning den här dagen. Enligt Dan Porsfelt på Växjö universitet, som i ett par års tid har studerat after work-fenomenet, kan det gynna karriären att hänga här efter jobbet.– I den miljön är det ofta lättare att utveckla relationer, skapa nya kontakter och presentera sig själv och sina idéer. Det uppfattningen verkar både chefer och medarbetare ha, säger han.Varför är så tror du?– Sammanhanget är tillåtande till sin karaktär och har uppluckrade sociala regler. Det finns rum för en individ att kliva fram och säga ”jag har den här idén” eller ”det här är jag intresserad av att jobba med” eller ”det här är jag duktig på”.Särskilt värdefulla kan after work-stunderna vara för medarbetare i organisationer där de formella gränserna annars är ett hinder, till exempel med höga murar mellan olika avdelningar eller mellan olika befattningar.Samtidigt menar han att arbetsgivare bör tänka efter mer än en gång innan man uppmuntrar till after work.– Förutom det uppenbara, att man indirekt bidrar till en dryckeskultur som vissa personer har svårt att hantera, kan after worken leda till att man befäster existerande sociala hierakier på jobbet, eller att elitgrupper mejlsas ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro